– Material –

Studiematerial

”Därför sörjer jorden”
– Studieguide till Peter Halldorfs bok ”Därför sörjer jorden”.
| Studieförbundet Bilda & Equmeniakyrkan | Ladda ner gratis

”Laudato Si”
– Studiematerial för påvens encyklika om skapelsen och klimatet ”Laudato Si”.
| Katolska Pedagogiska Nämnden |  Ladda ner gratis

”Miljö & Hållbarhet”
– Material om klimat och hållbarhet som både ger bra kunskap och flera bra övningar att göra med ung som gammal.
| Pingst Ung | Ladda ner gratis (pdf)

”Vem får höras?”
– Samtalsmaterial kring frågor om demokratins betydelse för en hållbar värld.
| Sveriges kristna råd | Länk kommer

”Omtanke”

– Samtalsmaterial utifrån vad det innebär att vara kyrka idag, att se utmaningarna som berör Skapelsen och människans roll? Materialet kan användas för reflektion i en församling som vill arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor.

| Svenska kyrkan | Ladda ned gratis

”God jord och ett hållbart liv”

– Johannes Widlund är initiativtagare till och ordförande för God jord – kristna för miljö och rättvisa. Han har skrivit boken ”God jord” för att svara på frågorna: Varför ska vi bry oss? Vad säger egentligen Bibeln om miljöfrågorna, och vad säger forskningen? Hur kan vi bidra till positiv förändring, som privatpersoner, som kyrkor och som en världsvid folkrörelse?

Studieförbundet Bilda har tagit fram en studeiguide till boken som kan vara en hjälp för er som vill läsa boken tillsammans.

| Studieförbundet Bilda | Ladda ned gratis

”Sången om livet”

– Harry Månsus har skrivit boken ”Sången om livet” som speglar drömmen om en större pilgrimsrörelse. När kyrkfolk, tolvstegare och sökare från den alternativa scenen möts i en dialog – gärna som en pilgrimsvandring – sätts alla i rörelse mot ett djupare liv och en rimligare värld.

Vad händer när bibelns berättelser sätts i händerna på sökande, troende och människor som oroas över vad som händer med samhället och vår planet?

Studieförbundet Bilda har tagit fram en studieguide till boken som kan hjälpa er församling att läsa boken tillsammans,

| Studieförbundet Bilda | Ladda ned gratis